//
Fuar Kataloğu Tasarımı

Fuar katalogu tasarımı firmaların yurt içindeki ve yurtdışında katılmış oldukları fuarlarda kullanılması için yapılan katalog tasarım çalışmalarıdır. Fuarlara özel katalog çalışmaları istenebilir. Fuar Katalogları, fimaların sahip oldukları genel kataloglar gibi değil de, özellikle belli ürünlerin ön plana çıkartıldığı, katılım yapılan ülke yada fuarın özelliklerine göre tanıtımı yapılması belirlenen ürünler için hazırlanan katalog çalışmalarıdır. Fuar katalogları, fuarda ziyaretçilere dağıtıldığı için çok ağır olmamalı, çok sayfalı olmamalı ve ürünler hakkında açıklayı bilgiler vermeli, farklı coğrafyalardan fuarlara katılım olduğun düşünürsek fuar kataloğuna dünyada geçerli olan yabancı diller eklenmelidir.

Fuar katalogları firmaların tanıtımında önemi olduğu kadar, bu güne kadar çalışmış olduğumuz firmalardan edindiğimiz tecrübelerle birlikte, özellikle yurtdışı fuarları için yapılan katalog tasarımlarında, sadelik, düzenli görünüm, bilgilere kolay ulaşabilme gibi konulara özen gösterilerek katalog tasarımı yapılmalı, bunun dışında en önemli etken, fuar kataloglarının taşınması kolay ve hafif olması gerektiğidir.

Müşterilerimizle katılmış olduğumuz fuarlar ve edindiğimiz tecrübelerde çok ağır olan katalogların ziyaretçiler tarafından taşınmadığı ve incelenmediği gözlemlenmiştir. İçerik ve kolay anlaşılabilir olması ne kadar önemliyse, kataloğun hafif olması bir o kadar önem arz etmektedir. Biz fuar müşterilerimiz için hazırlayacağımız fuar katalog tasarımlarında, bu önemli noktalara dikkat ediyoruz. Firmaların ürün ve hizmet pazarlamalarında çok önemli olan katalog çalışması, fuar katalog tasarımlarında ayrı bir önem kazanmaktadır. Fuarlar firmaların ürün ve hizmetlerinin görücüye çıktığı yerler olarak varsayılır, bu nedenle fuarlara özel kataloglar hazırlamak o fuardan alacağımız verimi yükseltir. Katalog tasarımı doğru yapılırsa fuardan elde edilebilecek verim, katalog çalışması ile doğru orantılı olarak artar ve ürün yada hizmetlerimizin pazarlama maliyetleri düşer satış hacmi yükselir.

Yorumlar kapatıldı.

Kategoriler